„Ecosistemul economiei sociale-responsabilitatea diferiților actori în dezvoltarea comunităților locale„
Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă (CRCA) împreună cu Institutul de Guvernanță Corporativă și Sustenabilitate (CORP) organizează la Iași, în data de 5 mai, orele 10:00 – 14:00 – masa rotundă „Drumul spre o economie socială sustenabilă”, Tema <<Ecosistemul economiei sociale-responsabilitatea diferiților actori în dezvoltarea comunităților locale>>.
Partenerii evenimentului sunt: Ingenius Hub, CORP, Arhipelago, Școala Doctorală de Economie și Administrarea Afacerilor (SDEAA) din cadrul FEAA, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași, SDHR, Studenții FEAA (UAIC) – specializarea Business Administration curs Corporate Social Responsibility.
Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă (CRCA) organizează o serie de 14 mese rotunde în Sud Est, Sud Muntenia, Nord Est, Centru, Nord Vest, Sud Vest Oltenia, în perioada noiembrie 2021-iulie 2022. Mesele rotunde organizate constituie un prilej de informare a participanților cu privire la noile provocări ale cadrului european și național actual și de sensibilizare în legătură cu rolul istoric al actorilor economiei sociale în transformarea acestor provocări în oportunități de dezvoltare. Sesizarea oportunităților nu se face de la sine. Ea depinde, pe de pe de o parte, de capacitatea antreprenorială și de inovare a actorilor sociali, iar pe de altă parte, de capacitatea măsurilor guvernamentale de a elimina barierele care încă împiedică organizațiile economiei sociale și întreprinderile sociale să crească și să prospere.Reflecția și acțiunea privind noul ciclu european de dezvoltare a economiei sociale 2021-2025 se află la început de drum.
Mesele rotunde, care reunesc reprezentanți ai diverselor structuri implicate în acest sector (întreprinderi sociale, administrația publică centrală sau locală, învățământ, cercetare etc.) sunt concepute ca un prilej de schimb şi dezbatere pe această temă, şi vor integra, după caz, aspecte concrete privind:
• cadrul reglementar al economiei sociale,
• ecosistemele de sprijin și de finanțare favorabile întreprinderilor sociale;
• măsurile de promovare a accesului actorilor economiei sociale la piețele publice;
• modalitățile de stimulare a cooperării cu sectorul public şi cu sectorul privat tradițional;
• formele de promovare a schimbului de bune practici în inovarea socială;
• măsurile de stimulare a inovației și de sprijinire a întreprinderilor sociale în adaptarea modelului lor de afaceri etc
Evenimentul este dedicat comunității locale: Reprezentanți AJOFM, Primărie, Asociații de întreprinderi sociale, întreprinderi sociale, Reprezentanți Universitate, companii, ONG-uri cu activitate economică și alții.
Temele principale abordate:
• Elementele definitorii ale cadrului juridic actual privind economia socială – importanţa lor în angajarea actorilor sociali și guvernamentali;
• Trecerea de la modelul economic liniar la economia circulară – o oportunitate de sesizat de către întreprinderile sociale;
• Antreprenoriatul social și economie socială – domenii prioritare ale PNRR;
• Contribuția economiei sociale la dezvoltarea și reziliența comunităților locale;
• Ecosistemele economiei sociale;
• Echilibru și complementaritate între misiunea socială și viabilitatea financiară;
• Planul european 2021-2025 privind economia socială;
Data, ora & locație masă rotundă Iași: 05 mai 2022, 10:00-14:00- cu pauză de masă la ora 13:00-13:45, Sala R402 a Universitatii Al. I. Cuza (în limita locurilor disponibile – doar cu înscriere confirmată).
Vă invităm să participați la evenimentul nostru, completând formularul de înscriere de mai jos și să urmăriți pagina noastră pentru mai multe detalii.
Formular: link înscriere
Responsabil de organizarea evenimentului: Dna prof.dr. Maria Niculescu – conținut – 0731633619 | Diana Necoară -organizare – 0747680362 | Diana Filip – organizare – 0759348276 | Cruciug Andreea (CORP Institute) – organizare – 0746273110.
Eveniment Facebook: Facebook Event
Lasă un răspuns