În data de 24 ianuarie 2022 reprezentanți ai Institutului de Guvernanță Corporativă și Sustenabilitate au vizitat Pavilionul pentru Sustenabilitate, deschis publicului în 2021, ca una dintre primele trei atracții ale Expo 2020 Dubai, ce își propune să lumineze ingeniozitatea și posibilitatea arhitecturii, în timp ce societatea caută strategii inteligente pentru o viață durabilă viitoare.
Inspirându-se din procese naturale complexe, cum ar fi fotosinteza, forma dinamică a Pavilionului este în slujba funcției sale, captând energia din lumina soarelui și apa dulce din aerul umed. Relația dintre clădire și amplasament și cu contextele sale fizice și culturale este critică, deoarece puterea unității constă în capacitatea sa de a demonstra un nou mod de a trăi durabil într-un mediu deșert provocator.
Amplasată într-o locație proeminentă, structura Pavilionului funcționează în tandem cu peisajul considerat al grădinilor demonstrative, alei șerpuitoare și enclavelor umbrite pentru a crea o aură de magie punctată de priveliștile, mirosurile și oportunitățile tactile ale naturii. Grădinile sunt atât experiențiale, cât și funcționale, creând scena pentru conținutul expoziției și creând zone umbrite de adunare care vor gestiona și distribui mulțimile, oferind în același timp oportunități de vânzare cu amănuntul, alimente și băuturi.
Atunci când se creează o clădire cu scopul de a genera propria energie și apă într-un climat aspru, soluția nu poate fi condusă de un singur aspect al designului. Pentru a atinge zero net, proiectarea a necesitat o serie de tehnologii, sisteme de construcție și soluții de proiectare care să acționeze la unison. Acest micro-ecosistem autonom a rezultat dintr-o combinație de strategii: optimizarea condițiilor naturale inerente locației sale; lucrul cu și în cadrul acestora pentru a maximiza eficiența; și completarea acestora cu tehnologii durabile de pionierat pentru a crea soluții inovatoare
Lasă un răspuns